تفاوت کلاس رم و سرعت مموری microSD
نوشته شده توسط : رضا اشرفی

کلاس در مموری چیست؟

استانداردهای SD Speed Class برای پشتیبانی از ضبط ویدئو ایجاد شده است. تولید کنندگان مموری SD از مدل‌های مختلف مموری فلش برای ساخت یک مموری کارت SD استفاده می‌کنند، بنابراین سرعت انتقال واقعی می‌تواند متفاوت باشد.

سرعت‌های مختلف، تعیین اینکه کدام مموری برای ضبط محتوای در حال جریان (Streaming) قابل اعتماد است را مشکل می‌کند، زیرا ضبط ویدئو نیازمند حداقل سرعت ثابت برای اطمینان از یک بازپخش یکدست دارد.

انجمن SD استانداردهای کلاس سرعت (Speed Class) را تعریف کرده که به وسیله‌ی علائم سرعت نشان گذاری شده است تا به مصرف کنندگان در تصمیم گیری و انتخاب مموری، که عملکرد مورد نیازشان را فراهم می‌کند، کمک کند.

دو نوع نشانگر سرعت راجع به نسل گذرگاه SD وجود دارد:

 

علائم Speed Class و UHS Speed Class حداقل عملکرد ضبط ویدیو را، برای اطمینان از پخش یکدست ویدئو، نشان می‌دهد. این موضوع برای دوربین‌های فیلمبرداری، رکوردرهای ویدئو و دیگر دستگاه‌های با توانایی ضبط ویدئو مهم است. کلاس سرعت توسط انجمن SD به صورت کلاس 10، 6، 4 و 2 تعریف شده است.

 

کلاس سرعت UHS فقط برای دستگاه‌های UHS و تعیین حداقل سرعت نوشتن برای ضبط ویدئو روی محصولات UHS طراحی شده است. سرعت کلاس UHS توسط انجمن SD در دو مدل UHS Speed Class 1 (U1) و UHS Speed Class 3 (U3) تعریف شده است.

  • (توجه داشته باشید که Speed Class و UHS Speed Class دو کلاس سرعت متفاوت هستند)

تفاوت کلاس رم و سرعت آن

در جدول زیر هر دو کلاس سرعت همراه با حداقل سرعت و کاربرد هر کدام قرار داده شده است.

 

کلاس 2 – Class 2

مموری کارت های میکرو کلاس 2 سرعت 2MB/s را به شما خواهند داد که امروزه این سرعت عملا بی‌فایده و ملال آور است! و صرفا برای دستگاه‌های قدیمی عکاسی شاید مناسب باشد؛ آن هم با رزولیشن‌های معمولی و پایین.

گوشی‌های هوشمند امروزی با کیفیت HD می‌توانند عکاسی کنند که عملا این مموری ها برای آن‌ها قابل استفاده نیست؛ پس مواظب باشید مموری کلاس 2 نخرید! ممکن است برخی از فروشندگان این مموری‌ها را به جای کلاس 10 بفروشند و این هوشیاری شماست که باید فروشندگان مطمئن را تشخیص دهد.

کلاس 4 و 6 – Class 4, Class 6

مموری های میکرو اس دی کلاس 4 و کلاس 6، سرعتی مابین 4MB/s و 6MB/s را به شما می‌دهند. با این سری شما می‌توانید ضبط ویدئو در حد HD داشته باشید.

کلاس 10 – Class 10

کلاس 10 دارای حداقل سرعت 10MB/s است. یکی از ویژگی‌های اسمارت فون های امروزی توانایی فیلم برداری HD همزمان با عکاسی است. تنها با سیستم کلاس 10 شما قادر به انجام این کار خواهید بود. علاوه بر این سرعت بالای این مموری‌ها مزایای دیگری در بخش نرم افزاری گوشی یا تبلت شما می‌تواند داشته باشد. با این مموری به راحتی و بدون مشکل می‌توانید فیلم‌های FullHD را به وسیله دستگاه خود ضبط کنید.

 

کلاس سرعت UHS

انجمن SD چندین سیستم طبقه بندی سرعت را برای کمک به انتخاب بهتر برای اهداف مناسب معرفی کرده است. همان طور که در بالا هم ذکر شد، شماره Class به روشنی سرعت مموری را به شما نشان می‌دهد.

علاوه بر این، برخی از مموری‌های SDHC و SDXC دارای طبقه بندی سرعت فوق العاده بالای Ultra High Speed (UHS) هستند که نشان دهنده‌ی پشتیبانی از یکی از سه مشخصه UHS شامل UHS-I, UHS-II, UHS-II است. این ویژگی نرخ انتقال دیتا از طریق پیشرفت‌های مختلف بهبود می‌دهد.

 

برای مثال UHS-III v6.0 در فوریه 2017 منتشر شده و دو ویژگی جدید full duplex را به استاندارد اضافه کرده است. (برای دستیابی به سرعت 156MB/s برای UHS-II با استفاده از Half Duplex یا 312MB/s با Full Duplex دیتا می‌تواند به صورت همزمان به کارت و از کارت منتقل شود، در حالی که UHS-I روی 104MB/s محدود شده و UHS-III هم از نظر تئوری دارای حداکثر سرعت 624MB/s با استفاده از Full Duplex است)

 

کلاس سرعت Video

یک طبقه بندی دیگری با نام Video Speed وجود دارد که اطلاعات مشخصات خود را به راحتی بیان می‌کند. برای مثال Video Class 10 برای مموری کارت‌هایی است که حداقل سرعت نوشتن دائمی 10MB/s داشته باشند. این کلاس تا Video Class 90 با سرعت 90MB/s می‌رسد که می‌تواند ویدیوهای 8K در 60 یا 120 فریم در ثانیه را مدیریت کند.

کلاس عملکرد کاربردی

این کلاس که در جدول بالا هم نیامده یک کلاس کاربردی نسبتا جدید برای کارت‌های SD است. کلاس 1 و 2 (A1, A2) که به طور کلی حداقل عملکرد IOP (میزان عملکرد ورودی خروجی) را نشان می‌دهد. کارت‌های A1 برای خواندن تصادفی 1500 IOPS و نوشتن تصادفی 500 IOPS مناسب هستند، در حالی که A2 تا مقدار 4000 IOPS و 2000 IOPS را پشتیبانی می‌کند.

اگر مموری کارتی را دیدید که دارای یکی از علائم A1 یا A2 است، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که از سرعت نوشتن متوالی حداقل 10MB/s پشتیبانی می‌کند.

 

مسلما مموری کارت سریع‌تر، قیمت بالاتری نیز دارد. بنابراین در هنگام خرید باید به نیاز و انتظارات خود از مموری کارت توجه کنید. عکاسان حرفه‌ای ناچار به خرید سریع‌ترین مموری کارت هستند، اما مثلا برای ذخیره سازی فیلم و آهنگ روی یک گوشی هوشمند خرید یک مموری بسیار سریع توجیه اقتصادی ندارد.

توجه داشته باشید که عملکرد مموری‌ها علاوه بر تفاوت کلاس رم به نوع دستگاهی که در آن استفاده می‌شوند نیز بسیار وابسته است.

مموری اس دی SD نیز در کلاس و سرعت، عملکردی مشابه رم microSD دارد و تمامی نکاتی که در مورد تفاوت کلاس رم میکرو اس دی و سرعت آن در این مقاله آمده است، در مورد مموری SD نیز صدق می‌کند.




:: برچسب‌ها: کلمات اردبیل , نوریان , فروشگاه نوریان , فلش , مموری کارت , رم , تحقیق , لوازم جانبی ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: